Jag och en maskinförare i Södertälje

Hallå där!

Då var äntligen denna arbetsdagen slut och det är något speciellt när måndagen är klar, jag är ingen större supporter av just måndag. Jag har under idag arbetat med en maskinförare som bygget har hyrt in och det har varit väldigt trevligt att inte behöva jobba ensam. Det var en väldigt trevlig och duktig maskinförare som visste precis vad som skulle göras, jag åkte på ett riktigt tufft jobb som dessutom krävde en grävmaskin så därför hade min chef ringt in en maskinförare som hade behörighet och kunskaper av att köra grävmaskin. Vi har varit ute i Södertälje och arbetat i princip hela dagen så det känns rätt bra i kroppen nu. Problemet var att det gick en ledning i jorden under en altan som vi behövde reparera och för att göra det så krävdes det att vi tog bort en bit av altanen och sedan grävde ett hål i marken, därav en grävmaskin. När det var gjort så fick jag gå ner och reparera ledningen och sen var det bara att täppa igen hålet med all jord för att slutligen bygga dit altanen igen så att det skulle se bra ut. Jag bollade länge med maskinföraren om hur vi skulle göra angående just altanen, eftersom att vi bara behövde ta bort några kvadratmeter så fick vi såga rakt igenom plankorna. Det fanns egentligen två lösningar på problemet, antingen så behövde vi slita loss alla de plankor som hade blivit avsågade eller så satt vi bara dit de som vi hade såga bort. Till slut kom vi fram till att den bästa lösningen var att slita loss och sätta dit nya plankor så jag fick visa en maskinförare hur man snickra altan också, men det hade han ganska bra koll på. Imorgon bär det av till Södertälje igen men då är det nytt jobb som väntar och då är det bara jag.